Veidruste Otsing

Friday, December 11, 2020

ekre ja isamaa venekeelne haridus kool kõlvart gaspar shabad

Isamaa liit ja Ekre 

https://www.facebook.com/groups/eestlaste.kolmnurk/permalink/1814833398694085/

Nüüd üheskoos: EKRE ja Isamaa on #EestiEest
Image may contain: 1 person, text
4
112 kommentaari
Meeldib
Kommenteeri

Kommentaarid

  • Tegelikult see on tore, kui laps saaks õppida segaklassis vms. Mõlemad keeled suus, siis rohkem võimalusi ka.
    7
    • Kristo Keir Meremaa
       küsimus ei ole Tallinnas vaid kuidas ida-Eestit kujunda poliitiliselt. Töötavat süsteemi pole vaja näppida. Kõik on hetkel rahul. See on Brüsseli poliitika mida tahetakse peale suruda
    • Even-Marten Korberg
       Brüssel korraldab sinu elu? Eesti Vabariigi valitsus korraldab?
    • Kristo Keir Meremaa
       ära kaldu teemast kõrvale. asi on põhimõttes. Jah, mõjutab kui tahad olla hea kodanik ja seista oma isamaa eest nagu meie eelkäijad seda tegid. Vabadus mille eest meie isad ja emad on pidanud maksma on väga suur. Me olime orjad. See ei ole koht mida tuleks maha salata. See ei ole koht kus ennast teistega võrrelda. See on koht kus tuleb uuesti üksteist äratada. Tuleb aeg kus relvad suunatakse taas rahva suunas. Hetkel üritakse teha seda nii, et eestlane eestlast vaigistab. Ahvid! 😉
    • Teiseks, mine küsi enam venelase käest kas ta üldse tahab seda õppida. Ta ütleb sulle, et mis ma teen sellega, see on väljasurev keel. Sinu ja minu arvamus ei maksa nagunii mitte midagi. Kes tahab seda õppida õpib seda nagunii. 40 aastat on juba möödas, maximas õeldakse sulle ikka "möh". Slaavilapsi on küll juba lasteaedades ja eesti koolideski. See ei ole kerge. Lasteaia õpetajad peavad kätega suhtlema keele barjääri pärast. Kõik oskavad millegipärast puusalt tulistada uusi häid ideid, aga sisu ehk teostus praktikas on puudulik. Lisaks on lahendamata kõik eelnevad. Mine küsi, ennem nende õpetajate nägemust asjast kui uue ideega lagedale tullakse. Ülalt poolt ladvikust on kerge alla dikteerida, mis saab aga siis kui altpoolt ülesse tuleb rahvalaine
      1
  • Play GIF
    GIPHY
  • Kõik ongi tore kui tegemist on Kesk-Eestiga või muu sellise asukohaga, kus vene keelne kogukond on väike.
    Aga mis saab virumaadest kus venelasi rohkem.
    Pannakse koolid kokku ja edasi, ikka vene kool, kuna eestlasi nii vähe ja muud probleemid mis veel kaasnevad.
    Vene aja olete ära unustanud, või mis? Tehti ka vahepeal midagi taolist, asja ei saanud.
    Sa ju peaga ei mõtle, vaja ikka mingit jura ajada, teema algataja siis.
    3
    • Autor
      Siin Seal
       on huvitav nimi. “M” asemel “n” oleks vast autentsem.
      Mis puutub Ida-Virusse, siis tõsi on, et seal kohtab murekohti. Sestap oli ka eelnõus sõnastatud samm-sammult üleminek, et oleks aega uusi õpetajaid koolitada ja luua neil kutsuvaid pakkumisi.
      Küsiks mis on tähtsam: kas juba algust teha või oodata käed rüppes ja imestada, miks umbkeelsusega probleemid?
      1
    • Kas juba algust teha?
      Nüüd siis peab hakkama algust tegema, algust oleks pidanud tegema juba väga ammu.
      Asi võiks juba olla lõppfaasis.
      Huvitav miks küll ei ole tehtud algust? Hmm, väga huvitav, aega nagu oleks ju olnud varemgi.
      Hmm, kohe üldse ei tule meelde kes oli valitsuses varem, kui oleks saanud teha algust.
    • Autor
      Midagi on kindlasti tehtud a la 60-40 süsteemile üleminek. Tähtis küsimus on ka ühiskondlik valmisolek, mis praegu on kindlasti soosivam, kui nt 2007. Lisaks muidugi, et haridusministeerium valdavalt olnud koalitsioonipartnerite käes. Reform ise kõigi aastate jooksul omanud vastavat portfelli ~2 a 8 kuud.
    • Gaspar Shabad
       minu meelest lõikab siin Reformierakond endale mitte näppu vaid lõikab endal pea otsast. Iseenesest on eesti keelne haridus muidugi tore, aga tegelik olukord on paraku selline, et ei taha eestlased suurel arvul venelasi oma kooli ja vastupidi kah. Kui klassis on 2-3 muukeelset õpilast, siis on see igati OK ja probleeme ei teki. Kui aga on juba näiteks 1/3, siis on jama majas. Mis te üldse oma valijate arvamust enne ei uuri kui uute ideedega välja tulete? Eesti keelsele haridusele üle minekut toetataks vaid siis kui mitte venelasi ei jagata eesti koolidesse vaid et vene kooli viiakse eestlastest õpetajad ja senised õpetajad lastakse lahti. See aga tekitab rohkem jama kui kogu asi väärt on.
  • Väga hea ju 🤘
  • badge icon
    Shabadi tola jälle siin trollimas ja valetamas!
    10
  • Kas Refi poliitika ongi nüüd trollimine, Gaspar Shabad?
    6
    • badge icon
      Kaspar Sarapuu
       no ei tea. Reformierakond müüks sinu koos minuga maha, peaasi et tagasi pukki saada. Mis on trollimine, sellest pole isegi Wikipedias juttu. On mingid Skandinaavia päkapikud ehk.
      1
    • Autor
      Kaspar Sarapuu
       seleta lahti milles täpsemalt trollimist näed ja arutame edasi 🙂
      Sinust erineva seisukoha omamine ja jagamine ei ole trollimine iseenesest, nagu ei ole seda ka igati soliidses keelekasutuses tehtud postitus.
    • Gaspar Shabad
      , esiteks, ma ei ole oma seisukohta väljendanud, nii et ärme tee mingeid järeldusi.
      ERRi artikli pealkirja ja selle "mitte toetamise" punase loosungi vahel on väga raske mingit seost leida. Selline suurtähtedes "karjumine" eeldab mõningast selgitamist või vähemalt konteksti.
    • Kuna Sa ei väida midagi, siis ei saa ka seda ümber lükata. Kas Ref on #EestiEest?
    • Autor
      Kaspar Sarapuu
       No selle osas kuidas ma trollin veel vastust ei saanud. Ehk jõuame üks hetk sinnani.
      Seos on väga selge. Eestikeelsele õppele on Kesk seisnud vastu Savisaare ajast ja nende kuvand “muukeelsete kõneisikuna” ei tule vast kellelegi üllatusena. (Kusjuures too kuvand tekkis peale Pronksiööd, mis Savisaar õigustas toimunud märatsemist, varasemalt oli Ke-Re koalitsioon.)
      Eestikeelne õpe oli sees nii EKRE kui Isamaa valimisprogrammis. Kahjuks on nad osana koalitsioonileppest andnud lubaduse, et selle valitsuse mandaadi lõpuni on antud valimislubadus ootele. Siin siis seos ERRi artikli ja vastu hääletanud nimede vahel.
      Teist kommentaari nägin hiljem. Jah, on küll.
    • badge icon
      Mida sa tattnina targutad siin! Tööle minna ei viitsi. Tahad rahva rahadel liugu lasta poisiots, saabas. Mida sina topid oma nina Eesti asjadesse?
    • Trollimiseks ma nimetaks *meelega* ebamääraste loosungite oma vahel sidumist. Sinna juurde lisades veel saadikute nimesi, kes suurtähtedega EI TOETA mida? Kas Sa ei tunne, et sellise emotsionaalsusega postitus vajaks lisa kommantaare kohe alguses?
    • Tamme Jaan
      , ma kardan, et siinkohal pead Sa selgitama kelle poole pöördud ja lisama ka oma vanuse.
    • badge icon
      Shabadi nolgist räägin.
    • Refid küll eesti eest ei ole. Ei huvita neid ei eesti kultuuri säilimine ega eesti rahvas...Ainult pukki igatsevad saada, et siis teha hävitavat tööd kõigele sellele, mis on suure vaevaga vabaks saadud.
  • Pane eestikeelsesse klassi (30last) 3 vene last, siis nad õpivad eesti keelt. Pane samasse klassi 4 või enam hakkab terve klass, sh õpetaja, vene keelt õppima 😃. Läbitud teema EKV's
    4
    Peida 13 vastust
  • Punatrollidel on ju pohhui, peaasi, et saaks vastanduda. Oleks nimekirjas olevad toetanud üleminekut eestikeelsele haridusele, siis te ruigaksite, et venekeelseid ahistatakse. Mine pea oma poliitvõitlust mujal, Lenin.
    3
  • badge icon
    Mõtlen et Saksamaale sa ei lähe nõudma eestikeelset haridust. Ka Venemaale mitte. Milles meie riigiisad probleemi näevad...
    3
    • Autor
      Leo Luts
       Saksamaal ja Venemaal pakutakse haridust vastavas riigikeeles. Eestis võiks ju ka või ei?
      1
    • badge icon
      Gaspar Shabad
       seda ma just mõtlengi. Kui on riik siis peaks olema ka riigi keel. Aga kui siin nii edasi areneb ja moslem ka sisse tuleb, sa mõtle vaid, kuidas Eesti keel rikastub...😀😀😀
      1
    • Autor
      Leo Luts
       Kas eesti keel rikastub või tekib rohkem eesti keele kandjaid? Moslemid on Eestis olnud alates 18. saj (toona läbi tatarlaste). See hirm on ülepaisutatud, aga isegi oletusel, et ei ole, siis siiatulnute keeleõpe riigikeeles ju suurendab meie kauni keele kandjaid ja aitab saabunutel integreeruda.
    • Gaspar Shabad
       Moslem siin läbi tatarlaste alates 18 saj? Palun allikat!
    • badge icon
      Gaspar Shabad
       oleksin sinuga nõus. Aga elades mingi aeg näiteks Inglismaal, siis mulle tundus küll, et suurem osa neist integreerujatest on tulnud siia kohe mitte integreeruma. Ma ei pane pahaks, kui tullakse iseseisvalt. Hetkel on aga tegu mingi Brüsseli programmiga, asustada Euroopasse moslemeid. Meenutab kuidagi Stalini aegu, asustada Siberi Baltikumi rahvaga.
      2
    • Autor
      Leo Luts
       Elasin isegi 9 aastat UKs. See ei tähenda muidugi, et nägin samu asju, mis sina. Stalini repressioone ma siiski tänasel hetkel toimuvaga ei võrdleks ja peame meeles, et Eestis oli üks väiksemaid kvoodinumbreid (veidi üle 500 vs Saksa miljon). Ka neist tuli ainult ~250 siia. See osa on *kõvasti* ülepaisutatud.
      Igatahes ok, võtame eelduseks, et ei taheta integreeruda. Kas riigipoolne üleminek täielikult riigikeelsele õppele aitab kaasa või takistab keele omandamist?
      (Kusjuures ma olen isiklikult tuttav mõnede siiatulnute peredega ja nende lapsed räägivad täna väga ladusat Eesti keelt.)
    • badge icon
      Gaspar Shabad
       sa sitaratas pole veel üheksa aastanegi!
  • Oot aga kellega need Narva elanikud üldse eesti keeles rääkima hakkavad? Ja kas kedagi väljaspool narvat tõesti huvitab, kui Narva venelane õpib matemaatikat vene keeles?
    Kuidas sa üldse ühendad oma peas silma vesistamise eesti keele/kultuuri pärast, EL suhtes patriotismi (org. mis taotleb föderatiivsust ja sellega ühtesulandumist ingliskeelseks massiks) ja meie ülikoolide (kuhu pärast Narva kooli minnakse) rahvusvaheliseks muutmise (st. õpe inglise keeles)? 😃
    3
    • Autor
      Tõnu Tõukamõnu
       Enamus esimesest lõigust sama, mis lõim Lepik Margusega.
      Teise lõigu osas niipalju, et föderalist olen, kuid mitte -kahjuks- erakond millesse kuulun. See osa väitest on ebatõene. Ülejäänu tundub iseenesest mõistetav, kuid võime üle käia.
    • No aga ole hea mees, ütle korra veel, kellega täpsemalt Narva venelased eesti keeles rääkima hakkavad?
      Ja mis mõtet on sellisel eesti keele tagaajamisel, kui föderatiivse EL sihiks nkn ühine keel ja identiteet.
      Tundud kampaaniakorras taga nutvat asju, millesse sa ise nkn tegelikult ei usu
      1
    • badge icon
      Võta poiss mõistus pähe ja astu refist välja. Kas sul häbi ei ole sellises kuritegelikus erakonnas olla. EKRE, eestimeelne erakond viskas kriminaalid välja. Ref ei. Muudkui mätsib omade asju kinni
    • Tõnu Tõukamõnu
       Narvas kuuleb eesti keelt kordades rohkem kui võiks oodata ja narva venelane on kordades rohkem eestlane kui lasnamäe oma.
      2
    • türa need on mingid botid siin kes vastu kirjutavad, täiesti tühjad kasutajad, hingetud olevused.
    • jutt või asi
    • Autor
      Tõnu Tõukamõnu
       Esiteks vabandused, et vastamine aega võttis. Ühtlasi tänan, et olete jäänud viisakaks.
      Narva osas, ajapikku. Ega muud moodi saagi. Eestikeelne kool, eestikeelsete tundide ja õpetajatega on siiski “eestistamine” rohkem kui “venestamine”. Nagu olen tunnistanud, ei saa see olema lihtne. Sestap on ka plaan alustada alles 2024 (lasteadadest), et oleks aega teha ettevalmistusi, koolitada (juurde) vastavat personali ja et kooli minevad lapsed teaks juba eesti keelt.
      Mis puutub EL sihtidesse, siis eesmärki kaotada mingeid keeli pole ja Eesti oma on üks ametlikest keeltest. Inglise keele laialdane mõju tuleneb Ameerika ja varasemalt UK hegemooniast, mille tõttu on ta muutunud domineerivaks. Kunagi oli selles rollis ladina, prantsuse, saksa ja mitmed muud. Võimalik, et tulevikus on hiina. Selle vastu aitabki EL.
      Ajan taga asju millesse usun ja milles ei näe omavahelist konflikti. 🙂
    • Gaspar Shabad
       Minu küsimus ei olnud "kuidas" vaid "kellega ja milleks" 🙂 90% linna elanikest on venelased, ehk saab eeldada, et vene keel on koduseks keeleks samuti 90% inimestele. Kohalikul tasemel keeleõppeks mingit vajadust ega seda õpet meeles hoidvat suhtlust pole. Olukorras, kus ülikoolid inglise keelele üle minemas, on üleüldse seda raske põhjendada.
      Massiivse eesti keele kampaania tegemine peaks paratamatult tulema millegi arvelt (koolipäeva pikkus on piiratud suurus), ei usu, et see saavutaks õppe väheste praktiliste rakenduste vaates muud kui ühiskonnas pingete ja trotsi tõstmine.
      Oleks otstarbekam riigi vahendid mujale suunata nt. kohaliku majanduse toetamine kui sealsed olemasolevad tööstusharud suletakse.
      Ühesõnaga tundub mõttetu ettevõtmine ja paraku ei arva ma, et sellesse tegelikult ise usud, jätab rohkem mulje level 1 tasemel eesti-vene kaardi mängimisest.
  • badge icon
    Siiani loodi ühist Euroopat. Nüüd vist hakkas igav. On vaja see Araabiaga ühendada. Kurat no kolige sinna. Kuna suurriigid US. EU. ja Venemaa ihuvad hammast araabia nafta peale, peavad teised riigid selle soolaga lõimuma. Milles kurat Eesti on süüdi, et Inglismaa ja Hispaania orjastasid neegreid. Eesti rahvast on pool peaaegu, mis registris märgitakse. Kes seda rahvast kaitseb. Kus on need sallivuslased?
  • 30 aastat vabadust ja riigiisad ei julge ikka veel eesti keelt riigikeeleks tunnistada.
    4
  • badge icon
    EKRE on alati suure jutuga, aga tegusid on 0.
    2
    • Mairold Uus
       palju õnne et toetad venekeelseid koole. Tallinnas on üle poole venelased, seega kokku pannes olekski tulemus 100% venekeelsed koolid.
  • Selle tulemus on sisuliselt eesti koolide venestamine. Igal venelasel on ka praegusel hetkel võimalik asuda õppima eesti õppekeelega koolis ja vastupidi samuti. Milleks on vaja venelasi vägisi eesti koolidesse tuua?
    3
    • Aleksander Uustla Kusjuures sihuke väide on juba korra ka läbi käinud. Lausa võrdluses Gretškinaga, kelle idee oli eesti koolide vene õppekeelele üleviimine aga mis siiski tegemata jäi
    • badge icon
      Valige eesti200 ja saate venekeelne riigikeeleks.
      2
    • Lepik Margus
       ma ka ei saa aru, kas üldse enam ei mõelda? Las igaüks otsustab ikka ise, millisesse kooli ta oma lapse paneb. Minul pole selle vastu mitte midagi kui meil tegutseb vene õppekeelega koole, peamine on ju see, et neis ka eesti keele selgeks saaks. See aga on juba puhtalt teema sellest kui palju peaks eesti keele tunde olema, milline on õppemetoodika jne. Tundub, et E200 ning Reformierakonna sooviks ongi hoopis eesti koolide venestamine läbi selle, et sinna tuuakse massiliselt sisse venelasi.
      2
    • Autor
      Aleksander Uustla
       Ei ole eesti koolide venestamine. Üleminek toimub järk-järgult vahemikus 2024-2030. Alustatakse algklassidest ja liigutakse ülespoole, elik tehakse algust nii, et kasvaks peale juba keelt oskavad ja paremini kohanevad kooliealised.
      Sama küsimust on mitmes kommentaaris esitatud siin ja olen püsivalt sellele vastanud. Mingeid tõrkeid kindlasti esineb, kuid näha selles põhjust miks käed rüppes istuda - ei saa aru.
      Ühtlasi jäävad alles vene keele ja kultuuri süvaõppega koolid, nagu on Prantsuse Lütseum, Inglise Kolledž, Mustamäe Saksa gümnaasium jne.
    • Gaspar Shabad
       aga mis takistab juba praegu vene vanematel oma last eesti õppekeelega kooli panna? Minu meelest meil ju rahvuse põhist diskrimineerimist ei ole või kuidas? Oleme siiski realistid, Ida-Virus pole eesti keelega paraku suurt midagi peale hakata, sest seal pole eestlasi. Meeldib või mitte, aga see on fakt. Lõimumise koha pealt ma aga soovitaks võtta eeskuju hoopis Iisraelist ja vaadata, kuidas nad seal palestiinlasi lõimuma meelitavad või siis ei meelita. Tegelikult on Eesti ja Iisrael üsna sarnases olukorras - kaks väikest rahvast, kes püüavad lihtsalt püsima jääda ning oma kultuuri säilitada agressiivse naabri kõrval.
      2
    • badge icon
      Aleksander Uustla
       Shabad on refi troll. Mis sa selle ajupestuga üldse vaidled.
    • Gaspar Shabad
       sinu oravatopise probleem on see, et sul pole ise olnud venestamise ajal Elsa Gretškinaga mingit kokkupuudet. Minul õnnestus 8 aastast(mil ta minister oli) 4 aastat selle haridusministri ajal koolipinki nühkida Tallinna 21 Keskkoolis, kuniks ta 1988 maha võeti. Aga sinu suur kumiir Ansip käis siis koeri Tartu tudengitele kallale laskmas.
    • Autor
      Aleksander Uustla
       Jagasin allpool kommentaariumis Kristen Michali (idee autor) ja Signe Kivi (eelnõu autor) vahelist jutusaate otselinki. Soovitan see läbi vaadata. Seal olemas vastused Teie murele/küsimusele. Kas nad ka rahuldavad, seda garanteerida ei saa, aga Issanda loomaaed ongi kirju.
    • Gaspar Shabad
       ma kuulasin seda juttu, aga küsimusele, kuhu need venelased siis pannakse, ma siiski ei saanud. Kas reformierakonna plaan on ikkagi siis säilitada praegused vene koolid ja vahetada välja lihtsalt õpetajad ja keel? Või ikkagi on tegemist E200 saatanliku ettepanekuga kõik rahvad ära segada ja vägisi ühte kooli toppida? Mina näiteks ei taha, et minu laste koolis käiks ülemäära palju venelasi või ükskõik millise muu rahva esindajaid. 10-15% on enam kui küll. Mis puutub aga juttu, nagu saaks venelasi muuta oma mõttemaailmalt eestlasteks kui neile eesti keeles koolitarkust pähe ajada, siis on see küll naiivsus kuubis! Venelased püüdsid seda ju eestlastega aastakümneid teha, koolis käis hommikust õhtuni üks punane ajupesu, aga sellest ei jäänud enamusele külge mitte midagi, sest kodus räägiti hoopis teist juttu. Sama juhtub ka praegu.
    • Autor
      Aleksander Uustla
       Minu arusaamise järgi on eesmärk viia kõik koolid eestikeelsele õppele ja õppeprogrammile. Muuhulgas vene koolid. Möönan, et võin siinkohal osati eksida.
  • Kas eestlased ja EKRE peaks toetama et eesti koolidesse tuleb kari idapoolseid migrante ja koolist saaks umbvenelaste kool?
    2
    Peida 18 vastust
    • Ära küsi keskmise jobu käest liiga keerulisi küsimusi 🙂
      8
    • Jaak Madison
       Gaspar Shabad on väsimatu luuser, punnitab ja punnitab igal hommikul, et saaks mõne ekre vastase postituse teha ja siia kolmnurga urkasse postitada. Aga ta puupea ei saa aru, et tulemus on hoopis vastupidine kui ta lootis. Aga noh, hommikul punnitab ta jälle, sest lootus paremast tulevikust elab noororava südames edasi. Äkki siiski juhtub ime Reformierakonna jaoks ja saab sooja ning tasuva istumiskoha.
      3
    • Autor
      Jaak Madison
       Mis sulle ikka öelda. Õigusta ja tsiteeri Kolmandat Reichi edasi. Nagu kõnepruugist nähtub, lisaks natsile ka mats. Selgitab su valijaskonda.
      2
    • Ikka oled jobu. See on vägagi pehme kõnepruuk, jobu.
      5
    • Autor
      Vali Reigo
       Kolmnurgas postitused lihtsal põhjusel - 70k+ inimest. Rumalus oleks niivõrd suurt poodiumit mitte kasutada. Ja erinevalt EKREst arvangi, et sõna on vaba. Ei eelda, et kõik peavad nõustuma. Ei sõima nägu täis neil, kes teisiti arvavad, vaid jään viisakaks. Ekreiidid teevad oma kõnepruugiga siin ennekõike iseendale häbi. Iseasi paljud neist sellest aru saavad.
    • Gaspar Shabad
       sõna on vaba niikaua kuni sa kitumas käisid kõikjale. Eriti meenub mulle Reimo Sillamaale ära keeramine ja igasugu avalduste esitamine politseisse. Sinu kohta -sõna on vaba KITS, on veel hästi öeldud. Nüüd on oravatopised võimult kõrvaldatud ja teiesugustel on püksid sooja vedelat täis. Ära muretse, kaevad oma kambale auku ainult suuremaks. 😃
      2
    • badge icon
      Gaspar Shabad
       sa idioot kirjutad, et sa ei sõima ja sõna on vaba. Ekreiidid, sa väljasitutud õunamoos on sõimusõna!
      2
    • Autor
      Vali Reigo
       Ei ole kunagi kedagi raporteerinud ega kellegi peale kaevanud. Valetamine ei ole ilus. 🙂
    • Tamme Jaan
       sõna on vaba temasuguste luuserite jaoks ainult siis kui see tema kohta käib. Teised hoidku suu kinni või paneme näiteks vihakõne seaduse alusel suu kinni, kes liberaalseid väärtusi ei kiida.
      1
    • Autor
      Sooääre mikri keeras kinni Põlluaas, Delfiga keeldub suhtlemast Helme, ERJKd tahab kaotada EKRE. Näiteid on veelgi kes mida täpsemalt teeb, aga eks sa usu mida tahad.
    • badge icon
      Sooäär ajas sellist haiget iba, et mul on häbi olla eestlane.
      2
    • Lana Schindler
       kas tulevikus seesama kasutu olend (Gaspar), hakkab ka meile sellist paska kirjutama ?
      3
    • Anna-Maria Õnnelik
       kes neid teab netikangelasi
      4
    • Autor
      Anna-Maria Õnnelik
       Ehk täpsustate, mida peate silmas? 🙂
    • Gaspar Shabad
       osta endale silmad ja loe uuesti 🙂
      5
    • badge icon
      Jobu tahab rahva rahadele saada.
      1
    • Tamme Jaan
       muud tööd see luuserist orav ju teha ei suuda.
      1
  • Autor
    Kes soovib algatajatelt otse küsida, siis 20 min pärast hakkab otseülekanne. Saate kirjutada oma küsimused 🙂
  • Eks neid sibulaid sääl listis palju, mõned üllatused ka




No comments:

Post a Comment

Seega kuidas siis nii on.. anna meile teada
So let us know.. how is it..

Margus