Veidruste Otsing

Friday, December 11, 2020

Külm Või Kuum Jeesuse Jüngrid Marko Olen



https://www.facebook.com/groups/517105011779350/permalink/1784748881681617/?comment_id=1785029361653569&reply_comment_id=1786287598194412

badge icon
Visual Storyteller
 10. detsember kell 12:53 
Kas saatan on külm või kuum või on ta hoopis leige - ja mida see siis tähendab?
"Ma tean su tegusid, et sa ei ole külm ega kuum. Oh oleksid sa ometi külm või kuum! Aga nüüd, et sa oled leige ja mitte külm ega kuum, sülitan ma su välja oma suust."
Margus Pikas ja veel 4
112 kommentaari
Meeldib
Kommenteeri

Kommentaarid

  • badge icon
    .. paigas, mille kohta see tekst käib, olid kuumavee allikad, millel praktiline teraapiline tähtsus.. külm vesi oli väärtuslik joomiseks kuumas kliimas... leige oli aga kehv variant..
    3
    • badge icon
      Autor
      Meelis Vesi
       hetkel on SPAd igas keskmise suurusega linnas - külm, kuum ja leige - kuidas soovid. Kas Sa arvad, et seal räägitakse veest ja selle joomisest ja teraapiast?
      2
    • badge icon
      .. sääl võrreldaks kasutatavat ja kasutut.. näide on välisest elust, tagamõte on vaimulik..
      1
    • badge icon
      Autor
      Meelis Vesi
       Milline inimene või kogudus on külm näiteks?
    • badge icon
      Marko Olen
       .. selle võrdluse mõte pole külma ja kuuma koguduse lahtiseletamine.. ja ka leige... mõte on see, mida juba mainisin...
      .. meie kultuuriruumis on külmal ja kuumal emotsionaalne tähendus ning seepärast otsime ka sellest tekstist sama... paraku sääl seda pole..
    • badge icon
      Autor
      Meelis Vesi
       Mida ta siis kogudusele seal ette heidab?
    • badge icon
      Marko Olen
       .. nagu ütlesin, kasutatavuse puudumist... ehk siis iseendale elamist ilmselt, teistel neist tolku polnud, ehkki kristlus õpetab ligimeste teenimist..
    • badge icon
      Autor
      Meelis Vesi
       saatan on siis leige?
    • Meelis Vesi
       on üks eriline kristlane tõesti. Paljudele küsimustele, millele teised vastavad kindlalt jah või ei - vastab Meelis nii ja naa...
      Siin aga on Meelis see, kes vastab - jah.
      2
    • Hea areng....
      1
  • badge icon
    Ma usun, et leige on tavatemperatuur - see, mis ümbruskonnas või ruumis valitseb ...ehk siis leige inimene on just selline nagu on tema ümbrus, läheb massiga kaasa - mida massid mõtlevad ja õigeks peavad, seda ka tema.
    5
  • Mina olen nii saanud aru et leige tähendab seda et sa elad kahte Jumala lepingut mis tegelikult ei toimi kumbki kui neid korraga võtta.Jeesus ytles et leige ta sulitab välja ,arvan et kurat kasutab inimesi selles leiges olemises sest nii ei saa inimene Jumala tõotusi iialgi kätte.Aga kui olla kuum vöi kylm siis mõlemat pidi Jumal saab inimese kätte .Uues lepingus olemine on Jumala armus ja teda usaldades täielikult ,vanas lepingus on jällegi enda pingutustele mis lõpp tulemusena viivad ikka ristini kuna inimene ei suuda seda naguni täpipealt ellu ehitada ning lõpuks on ta ninali ikka risti ees.Aga leige on selle pärast halb kuna inimene näpistab siit ja sealt ning ei saa tõelist Jumala armu ikka maista.
    5
  • "Külm" või "Kuum"- Ükskõikne või Kirglik. Inimene peab oma poole valima- ei saa teenida korrags 2-te isandat. Kui ollakse valinud Jumala, siis peab seda tegema kogu mõtete, hingega, tegudega ja Jumalale vastuvõetamatut enam ei toimetata. N Tõtt tuleb alati rääkida, ei saa vahepeal vale varju peitu pugeda. Inimene on kaksipidi mõtleja ja kaksipidi ka toimiv. Selles ongi point, mitte temperatuuris...Piibel on võrdumeid, tähendussõnu täis, tasub alati kaugemale vaadata ja seoseid leida...
    1
    • badge icon
      Autor
      Aga kas see kirjakoht tähendab, et kui valid, et oled jumala vastu, siis Jeesus ei sülita sind välja?
    • Marko Olen
       😃Kui oled Jumala vastu, siis sa ei saa temaga koos olla. (St, ka Jeesus ei võta Sind omaks- isegi nii palju, et võtta Sind kasvõi korraks, et nn välja sülitada) Ehk siis, kui käitutakse paganlikkult(meelt muutmata), satutakse hiljem ka nn kuradiga põrgu. Hea peab saama veel paremaks ja kuri veel kurjemaks, et leida endale tulevikus koht oma isanda juures. Niikaua lihtsalt "sülitatakse" välja, tõugatakse eemale, kuni ollakse oma teguviisides kindlad, teenides siis ainult kuradit või ainult Jumalat.
      1
    • badge icon
      Autor
      Evely Luik
       na aga ta siiski ütleb ju üheselt, et kui oleksid külm, ei sülitaks ta teda suust välja: "Aga nüüd, et sa oled leige ja mitte külm (ega kuum), sülitan ma su välja oma suust."
    • Marko Olen
       Tõsi, ma pole varem nii täpselt sellele tähelepanu pöörand, kuid nüüd pani korraks lausa mõtlema.. Aga kui nüüd küsin Sinu käest :"Kas Sa viskaksid oma tööriistad minema? Või leiad neile ruumi mujalt, enda eluasemest eemal? " ..Kõigel on oma kõrgem eesmärk...
      1
  • Sellistel pühakirjadel on palju tähendusi. Pühakirjade ilu on see, et need võimaldavad Pühal Vaimul õpetada meile Jumala tahtmist üksikult. Kuna te elus kasvate ja arenete, muutuvad ka sinu vajadused ja soovid. Iga pühakiri räägib teie elu erinevates etappides erinevalt, kui lasete Pühal Vaimul olla teejuht 🙂 Seda nimetatakse isiklikuks ilmutuseks!
    2
    • badge icon
      Autor
      Väga huvitav oleks kuulda, mida see kirjakoht teie elus hetkel räägib?
    • Marko Olen
       ma arvan, et sõnaga kuum võidi kirjeldada kedagi, kes on täielikult pühendunud evangeeliumile, ja sõnaga külm võidi kirjeldada kedagi, kes evangeeliumi õpetustest ja lepingutest üldse ei hooli. Leige jünger võib olla keegi, kes usub, et evangeelium on õige, kuid pole täielikult pühendunud selle järgi elamisele. See inspireerib mind mõtlema, kuidas saaksin olla parem Jeesuse Kristuse jünger 😁
      1
    • badge icon
      Autor
      Nikki Rae
       kindlasti olete juba hea jünger. Aga kas te pole mõelnud, miks Jeesus ütleb, et kui kogudus oleks külm, ei sülitaks ta seda välja?
  • Vaata peeglisse 
    Marko Olen
     ja saad aimu oma isanda Saatana iseloomust.
    2
    • badge icon
      Autor
      Peeglist vaatab vastu üks äbarik inimene, kes ei mõista, miks teised inimesed praalivad, et näevad mingit nähtamatut. Mida see saatana iseloomu kohta räägib siis?
      1
    • Marko Olen
      , nähtamatuid asju näeme nähtavate viljade kaudu.
      Võrreldes sinu mõtteavaldusi, mida päevast-päeva üllitad, Jumala Sõnaga, siis on lihtne aru saada, et need on süüdatud Põrgust ja kantud kurjade vaimude inspiratsioonist.
    • badge icon
      Autor
      Tarmo Usta
       Kas põrgu on mingi sinu enda väljamõeldud paik, kus kollid elavad? Piibel vist räägib jumala punutud ebameeldivat sorti lõpust neile, keda ta otsustab sinna saata. Kui saatan sinna saadetakse, siis vaevalt on see tema mõttekoda, kust ta midagi süütab. Samuti kurjad vaimud ehk leiavad oma otsa lõpuks sealt.
      Kui saatan on olemas, miks sa arvad, et ta on nii lihtsameelne nagu sina (või mina). Legendi järgi peaks olema teine ju kõige võimsam olend jumala järel ja võimsaim loodute seast - miks sa rvad, et sa kunagi tema üldse ära tunned, kui temaga kohtud otseselt või kaudselt kohtud... ja miks sa arvad, et sa juba tema lõksu ei ole langenud?
    • Marko Olen
       Ma aiman,et Sind ootab ees Päästmine,et ka Sina kuumaks saaksid,kui Püha Vaim Siinusse tuleb,Otsi-ja Sa leiad! Koputa-ja Sulle avatakse!
      1
  • Vali kuum või külm, vali on see must või valge, vali oled poolt või vastu...
    Kui kergelt pooldav oled, siis ei kõlba sa kusagile - pead võitlema koos meiega!
    See on paranoiline, ideoloogiline nartsissism!
    Ära ole külm ega kuum ja leige kah mitte. Ole hoopis jahe, sest see on cool 😎❄️
    (ja lase teistel olla sellised, nagu nad on)
    2
    • badge icon
      Autor
      Jah, religioon ei lase endal olla selline nagu sa oled ning kipub ka inimese tegema selliseks, et ta teistel ei lase olla sellised nagu nad on...
      Aga miks seal kirjakohas öeldakse, et see, kes on selgelt valinud pooleks vastuolemise - seda ei sülitata välja?
      1
    • Paul Smooly
      : Samas, öeldakse ju laias ilmas ka mõne stiilse tegija kohta, et ta on "hot property, WHILST being cool as a cucumber"! Kas (Püha) paradoks? Vastandite ühtsus? ●○ Britimaa klassikalised kraanid muide on üdini "kristlikud"(?), kus segistit pole, vaid kuum & külm eraldi!
    • Marko Olen
       vastased on väga vajalikud!
      Kuidas sa võitled, kui ühtegi vastast pole? 😃
      Ainult iseendaga võitlus on kuigi igav ja Pühakiri räägib ikka väga palju ka sellisest vastupanust, mis tuleb teistelt inimestelt (kes on ilmselt suure vaimse pimeduse mõjuväljas 😵).
      Samuti räägivad paljud ennustused mingi kurjuse tulekust ja kasvust ja õigete tagakiusust. Kui seda kõike pole, no siis on vets jama ju? 😩
      Pühakiri ei tohi ju valetada?
      Tuleb leida kusagilt see vastupanu ja kusagilt leiab kindlasti ja kui muidu ei saa, siis pisut provotseerida kah ja küll siis see õnnis vastupanu tuleb 🙂
      2
    • ... see kes on vastu, seda ei sülitata välja, vaid visatakse tulejärve 😁
      1
    • Marko Olen
      : Sest vastu olemine potentsiaalselt reljeefselt kontuuristab välja poolt olemise. Sarnaselt nagu Georg Lurich oli hakatuses põdur tiisikuse käes vaevleja. Kust oli "kergem" pendlina teise polaari vibada ning üle maailma maadluskuulsuseks vormuda!
    • Margus Pikas
       Briti veekraanid on idiootsuse musternäide! Vanasti võis veel sellist asja mõista (kui segisteid polnud leiutatud) 😄
      1
    • badge icon
      Autor
      Margus Pikas
       miks on üldse vaja vastanditevahelist võitlust ja võistlust, see on religiooni puhul üks lapsikumaid aspekte. Külm võitleb kuumaga ega taipa, et kumbki on kõigest temperatuur. Koer närib oma saba, arvates et nii neelab alla vaenlase - äkki Jeesus pidas seda hoopis silmas leiguse all?
      1
    • Siin jah läheb põnevamaks see Vaimu & kehastumise/loodu-ala lugu, 
      Marko Olen
      . Kas oli Algne Kurjus & Helge Looja Vastalisus olemas Vaimses Vallas?
    • badge icon
      Autor
      Margus Pikas
       kes oli algne looja ja kes oli algne kurjus - kas see on see lugu koerast ja ta sabast? Vaadates Piiblist jumala arengut, tuleb tunnistada, et see on märkimisväärne - Moosese segasest Jehoovast suht ideaalseks Jeesuseks. Tundub, et religioon on jumala kasvamise koht eelkõige, mitte niivörd inimese - sest inimene tehakse armust õigeks - ju hakkas täiskasvanuks saanud jumalal piinlik oma lapseea jehoovalike koeruste pärast.
      2
    • Kuulge isegi Mooses sai aru, et selle Jahvega on miskit mäda:
      "Pöördu oma tulisest vihast ja kahetse kurja, mida sa kavatsed teha oma rahvale!"
      ...
      "Ja Issand kahetses kurja, mida ta oli ähvardanud teha oma rahvale."
      1
  • badge icon
    See ei saa käia nende kohta, kelle sees Jumal elab. Ma ei tea, mida täpselt see külm ja kuum on, aga kindlasti ei ole see midagi väliselt tuliselt või tuimalt tegemine. Me võime siis nii öelda endid üles kütta tunnetes, aga see pole kuum,see on lihtsalt tunnete järgi käimine,mis on motiveeritud hirmust olla leige. Selle samale kogudusele ütleb ta 20 salmis, et ta seisab ukse ees ja koputab ja kui keegi tema häält võtab kuulda ja ukse lahti teha, selle juurde tahab ta sisse minna ja õhtusöömaaega temaga süüa..
    Joh14:23 ütleb, et nad (Isa, Poeg ja Püha Vaim) tahavad eluaseme selle inimese juurde teha, kes teda armastab.
    Kristlase elus see ju toimunud ja nüüd ei lahuta meid Jumala armastusest enam miski, sest see kõik on meie sees.
    Peida 11 vastust
    • Merle Palmiste
       Kelle sees Jumal elab, see teab ka täpselt, mida tähendab "külm" või " kuum, kuna neil on kõrgem/selgem teadvus ja lisaks kõigele ka oskus head halvast, tõde valest, armastus vihast jne eristada. ..
    • badge icon
      Autor
      Evely Luik
       kõik usklikud arvavad, et jumal elab nende sees, ilmselt ka teie. Samas kasvõi selles samas küsimuses ei paista olevat üksmeelne teadmine, igaüks kisub tekki ikka oma mätta otsast?
    • badge icon
      Evely Luik
       see, et Jumal minus elab, ei tee mind automaatselt kõige teadjaks. Isegi Jumalat täiesti ei tunne veel vaatamata sellele, et ta elab minu sees. 🤗
      1
    • Marko Olen
       Mina nii veel ei arva, kuna kogen endas vahel eksimusi( Küll tagantjärgi tarkusega, kuid siiski pole ma eksimustest päris puhas). Ma püüan aus olla ega kiitle sellega, mida minus 100% veel pole...Mul on veel õppida, pingutada, teadvustada......Mina isiklikult kahtlustan, et paljud inimesed valetavad, kes väidavad, et Jumal nende sees. Sest päriselt!!- nad ei jääks enam märkamatuks nagu ka Jeesus ei jäänud! Neid saadaksid imeteod! Aga me ei näe ju miskit seesugust enda ümber? ..Kahtlustan, siin on tegu vaid enesekiitmisega...Meeleparandus töid palju ja südameid katsutakse iga päev läbi..
      1
    • Merle Palmiste
       Kui Jumal Sinus elaks, kogeksid Sa ka sellekohast tarkust, väge, mida Jumal endas kannab. Seda aga pole. Sa oled veel inimene, kes peaks saama rohkem Jumalale sarnaseks.See, et Sa usud kirjaridade põhjal Jumalat, ei tähenda veel, et Jumal elab päriselt ka Sinus..tööd/tegemisi palju, ärgem rutakem sündmustest ette...
    • Evely Luik
       kas Jumal ei saa siis Merle sees elada õige pisut? 🙄
      Pisut ikka võib ju Merles juba praegu tarkust ja väge ja kõike muud ilusat olla...
      Jumala sarnaseks olevat inimene loodud algusest peale?
      1
    • Paul Smooly
       See on väga armas, et ta usub Jumalat ja püüab uurida pühakirja, püüab mõista Jumala olemust! Tõesti, Merle on armas!🥰 Kuid ma siiski ei kiirustaks hinnangute jagamisega, kuna tean, et ka usklikud peaksid alati valmis olema hetkeks, kui tuleb Eksitaja vaim(kurat) ja võib kiskuda seest seemned. Tibusi loetakse sügisel, mitte kevadel. Tõsi, Jumala sarnaseks meid algselt loodigi, kuid me langesime pattu. Jumalas aga pole eksimust/nõrkust ega pattu....praegu kõik teistmoodi...kahjuks....
    • badge icon
      Autor
      Evely Luik
       kas see ei olegi see teki enda peale sikutamine veidi, et kui üks usklik arvab teise uskliku kohta, et ikka ei tea midagi, kas teise uskliku sees ka jumal elab? Kui oleks üks vaim, kas ei peaks olema julgustus ja ülesehitus kahtluse asemel?
    • Marko Olen
       Piibel manitseb väga paljude kohtade pealt ettevaatlikusele( kehtib ka usklikke kohta), samuti manitseb vagadusele ( pole hea endale sarve puhuda)...Aga jätan Sulle Sinu tõlgendused, mina seda muuta ei saa, kui Sina tahad teisiti näha ja mõista. Meil lihtsalt on erinevad arusaamad..
      1
    • Marko Olen
       Ja väike parandus!!- mina pole ütlend, et ta ei tea midagi! Mainisin vaid kahtlusest, et Jumal kelleski elab. Ja kui elab, siis peaks ka teadma kõike. Siin kohal pole asjad nii nagu väidad..
      1
    • On lihtsalt inimlik ja vaimne mõtteviis, see ei tähenda, et kumbki neist vale oleks.
      1
  • 1See tsitaat Jumalasõnast pole mõeldud saatanale vaid meile. Kui oleme kuumad Kristlased on väga hea. Kui aga külmad siis on asi selge.
    Kas teenime Jumalat või mitte? Ei saa elada HALLIS TSOONIS.
    1
    • badge icon
      Autor
      Saan sinust aru, et külm ei teeni jumalat. Miks Jeesus ütleb, et ta külma ei sülita välja?
      1
    • Marko Olen
       Sest ta juba on väljas ja sellise saatus on teada. Mitte Jumalariik.
    • badge icon
      Autor
      Rauno Kaasik
       selles konkreetsest kirjakohast on seda vist meelevaldne järeldada.. tundub, et leige on hullem kui külm ja teenib välja Jeesuse põlguse
      1
    • Marko Olen
       Ei ole sest Jumal ju ise ütleb seda. Kui oled kuum siis oled Jumalariigis ja kui oled külm siis tekib küsimus KELLE VASTU? Ikka Jeesue ristisurma ja kõige vastu.
      Kui oled leige siis on see kõige kehvem kahjuks sest inimesele meeldib nii see kui teine.
      Kellele meeldiks see kui sul on näiteks naine kuid samas on ka kellegi teise naine?
    • Rauno Kaasik
       ladina ameerika mehed, itaalased ja hispaanlased pidid väga kuumad 
      Kristlased
       olema on teada kuulda,
      ( eriti kui vaja tapelda või naisi taga ajada
      1
    • Play GIF
      GIPHY
    • Margus Meigo
       Sii nad pole kristlased. Jah nad võivad olla aga inimestele mitte Jumalale.
    • Rauno Kaasik
       kindlasti pjud eelistaks, et on naine ja veel...
      Kui et yldse kylm naiste vastu...
      Samas kysimus õige, et leigete vastu põlgus suurem, Jumala vastased kylmasi/surnud või ajupestud kuumi tormajaid eelistatakse,
      Asjalik tähelepanek tegelikult
  • Jumal soovib, et me oleks külm või kuum, aga mitte leige. Ära tõlgenda valesti !
    Peida 20 vastust
    • badge icon
      Autor
      Kuidas ma valesti tõlgendan? Kas saatan on siis leige?
    • Marko, see on kirjutatud Jumala Vaimu poolt Laodicea ehk viimasele kogudusele, mitte Saatanale. Teiseks, kui sul on külm või palav, siis me otsime abi, kas ent soojendada või jahutada. Leigus aga tähendab enesega rahulolu nagu Laodicea kogudus on. Ta võrdleb ent teiste kogudustega ja leiab, et tal on palju valgust ja teadmisi viimase aja kohta, et ta on rikas ja pole midagi vaja. Kui me aga võrdleme ent Jeesusega, siis me tunneme ennast vaese, pimeda ja alasti olemisena.
      1
    • badge icon
      Autor
      Olev Tralla
       Kas saatan ei tunne end rikkana ja rahulolevana?
    • Mida Sa ise arvad mõne kirjakoha põhjal?
    • badge icon
      Autor
      Olev Tralla
       ma arvan, et saatan on religioonitraditsiooni väljamõeldis
    • Marko Olen
       Kas pimedus on ka siis nn väljamõeldis? Niisamuti viha, hirm, ahnus, tapmised, petmised jne? Piiblit ei saa lugeda nii, kus enese jaoks hirmutavad/segased kohad tõlgendatakse kohe väljamõeldiseks. Piibel pole muinasjutu raamat, kus mett mokka peale määritakse, Piibel on enamat..Vaata üldist pilti laiemalt- proovi seoseid leida elu enda/inimtegevuse ja Piibli ridade vahel ning ühel päeval võid Sa mõista toimuvat...
      1
    • "... kui sul on külm või palav, siis me otsime abi, kas end soojendada või jahutada..." Aga sellisel juhul paras temperatuur ongi ju eesmärgiks! 😀
      Või permanentne rahulolematus ja abi vajadus on positiivne väärtus omaette? Muudkui kaldu ühest äärmusest teise ja tunne alati puudust millestki?
      1
    • badge icon
      Autor
      Paul Smooly
       paraku inimene on nii kujunenud, et ta tunneb alati puudust millestki. Ka paras temperatuur ja turvaline keskkond tüütab varsti ära ja otsitakse vaheldust - see tagab liigi progressi ilmselt. Mitte, et sellel midagi jumala või religiooniga pistmist oleks.
      1
    • Marko Olen
       aga siis võib religioonil teatud mõttes ka siin võimendav efekt olla?
      Pidev rahulolematus ja tulevaste hädade nägemine...
      Samas ka siin annab Piibel vastuolulisi signaale. Ühest küljest innustab otsima, valmistuma millekski ette, võitlema, taotlema midagi... teisalt õpetab, et tuleb ikka rahul olla sellega, mis on 🤔
      See raamat on "jah" ja "ei" samaaegselt pea igas küsimuses. Seega on selles tõepoolest õiged vastused kõigile küsimustele olemas🙂
      Vaim juhib igaüht lugema kord siit, kord sealt... ja saad igal juhul oma usule kinnitust 😀
      2
    • Paul Smooly
       Eks liha luudel tunnetabki maailma tõde omamoodi/teistmoodi- küll on toitu vaja, siis riideid, siis jälle uhkemat autot ja üldse on kõike rohkem vaja, ka positsiooni ja võimu jne jne. Piibel pöörabki rohkem tähelepanu vaimse tõe/väärtuste suunas ja hoiatab maise elu võimalikke eksimuste, tagajärgede eest..Kui me praegu lihakehana ei suuda päris hästi tunnetada/mõista, mis toimub hinge/vaimkehaga, siis Piibel valgustab seda omal moel, läbi teatavate väljendite..külm või kuum?- arvan, seda küsimust ei peaks lahkama , kui liha, kes palju kardab vaid kui vaimsus, kes on piirangutest kõrgemal. Eks ole ju inimene enamat, kui vaid riided ja toit!?...seega taas- ei usu et siin temperatuurile vihjatakse, pigem tuimuse ja kirglikkusele...
    • badge icon
      Autor
      Paul Smooly
       Religioon ei saagi ju olla midagi muud kui inimese peegeldus, seepärast see nii vastuoluline ongi nagu Piibelgi. Inimene lihtsalt on selline ja alati pürgib kusagile ja võitleb millegi nimel - lõputu kõrberännak, mis polegi mõeldud kunagi kusagile lõplikult pärale jõudma.
      1
    • badge icon
      Autor
      Evely Luik
       Piibel ei muuda inimeses suurt midagi, asendab riided ja autod lihtsalt väljamõeldud vaimsete vidinatega, mida inimene sama agaralt ikkagi taga ajab. Loom jääb loomaks, ons tal Piibel siis või mitte..
    • Marko Olen
       Kõik oleneb inimese enda tahtest ja usust!- Tean, et Piibel võib väga palju muuta inimest! Ja ei ole need väljamõeldud vaimsed vidinad, vaid päriselt ka tuntavad. Loom jääbki loomaks, kui ta oma võimalusi nii väikselt näeb/hindab. Inimene on aga võimeline palju enamaks, ta ei pea jääma loomaks...
      1
    • Marko Olen
      , kurjus on olemas, siis ka Vanakuri. Loodus on olemas, siis ka Looja. Evil Devil. Good God. (Rm.1:20).
    • badge icon
      Autor
      Olev Tralla
       Kui loodu eeldab loojat, kas siis ka kurjus ei eelda seda sama loojat?
    • Marko Olen
       Kurjus toimib vastupidiselt Looja omaga, seega pole enam ühtede puhul võimalik see, mis teiste puhul on võimalik. Ka siin maa peal astuvad vahel pojad/tütred vanematele vastu- petavad, varastsvad jne...kahjuks...
    • Eeldab küll, selle vahega, et kurjus tekkis hiljem, eeldusega, et Jumal andis vaba valiku ja tahte. Valija tekitas kurjuse, mida Looja algul ei teinud. See esimene kurjuse valiku tegija oli Lucifer, keš muutus Saatanaks oma valiku tagajärjel.
      1
    • Olev Tralla
       soovib, et me oleks Jumala vastu pigem kylm kui leige / otsustamatu?
      League of Legends kleebis
    • Margus Meigo, loe Ilm.3:14-22. Jeesus, mitte mina, ütleb, ''Oh, oleksid sa külm või kuum !'' On see arusaadav? Minu soov on olla sõnakuulelik Jumalale ja ta Sõnale.
    • Ole siis Jumalale,
      Jeesu on midagi muud,
      KÕIGEPEALT Jumalale, siis see mis sellest üle ÜHTIB Jumalasõnaga, seda saab ühendada.
      Tagurpidi ei saa,et hakkad Uuest Testamendist Jumala sõnaotsima ja siis..
      On see arusaadav ?
  • Ah tahad teada???
    Sellel pildil on SINULE VASTUS, Marko!
    hooramine=leige
    Kujutis võib sisaldada: üks või mitu inimest ja inimesed istuvad
    2
    Peida 11 vastust
    • badge icon
      Autor
      May Ridaliste
       aga abielurikkujast naist ta välja ei sülitanud?
    • aga seda küll
    • Gal 4:30 Aga mida ütleb Kiri? "KIHUTA minema ÜMMARDAJA ja TEMA POEG, sest ümmardaja poeg ei või pärida ÜHES VABA NAISE POJAGA!"
      Gal 4:31 Niisiis, vennad, ei ole me ümmardaja, vaid oleme VABA NAISE LAPSED!
      1
    • 2Kr 6:14 Ärge hakake võõras ikkes vedama ühes uskmatutega; sest mis on ühist ÕIGUSEL ÜLEKOHTUGA (ehk isetegevusega**)? Mis on ühist valgusel pimedusega?
      2Kr 6:15 Kuidas sobib Kristus ühte Beliariga? Või mis osa on USKLIKUL USKMATUGA?
      2Kr 6:16 Kuidas sünnib Jumala tempel ühte ebajumalatega? Sest meie oleme elava Jumala tempel, nõnda nagu Jumal on öelnud: "Ma elan nende SEES ja käin ja olen nende Jumal, ja nad peavad olema mu rahvas!"
      2Kr 6:17 Sellepärast "minge ära nende keskelt ja ERALDUGE neist", ütleb Isand, "ja ÄRGE PUUDUTAGE ROOJAST, siis ma võtan teid vastu
      2Kr 6:18 ja olen teile Isaks, ja teie olete mulle poegadeks ja tütardeks", ütleb kõigeväeline Isand.
      **Kristuseta tehtu
      1
    • badge icon
      Autor
      May Ridaliste
       kuigi Paulus oli üsna tark, oli ta ka mõnes apektis veidi lihtsameelne ja siin sellega pani veidi puusse. Mis on ühist valgusel pimedusega? Absoluutselt kõik, sest valgus saab särada ainult pimeduses!
    • May Ridaliste
       Kas Selle pildi "puust ja Punaseks " lahti saaksid selgitada,
      Et inimene miilustab ennast kristusega aga samas allub Riigi korrale tegelt või?
    • Hr Käsk = 10käsku
      Kristus = Jeesus = Jumala ARM
      Usklik - on see kes on saanud uuestisünni Jeesuse käest, aga laseb 10käsu õpetusel endale augu pähe rääkida ja läheb sellega hoorama!
      Tulemus on Pauluse poolt peale pandud NEEDUS!
      Kas üks või teine, AGA MITTE hooramine!
      Loe Ro 7:1-6
      Ma enam selgemini ei oska.
      Pilt ise räägib ju kõik ära!
    • May Ridaliste
       oot mis vahe Kristusel ja Jeesusel siis on,
      Peab mingi suur erinevus olema, sest keegi ei räägi anti-jeesusest ?
      Väga võimas selgitus, pean selle korra endale uuesti salvestama ja üle peas laskma,
      las ma mõtlen ,tänud
      Mis moodi see 10 käsku augu pähe.. et need käsud nagu head ikka eks, neid peaks uskuma , lasta neil käskudel alati ennast ära rääkida ehk kasuks hingele ?
    • Sellel pildil see koonus ninaga krisus kes mehe ja naise vahele ilalema tuli tundub suht õõvastav ja nilbe tüüp olema, kuid see võib ka modelli ja pildi algkujutluse süü olla, kuid eks neid naisi küll kes mehega olles mõtlevad hoopis Kristusele, teisele mehele,
      Niikui oma mees käest kinni vaadates oma sügavaid motteid motleb, kohe on mingi vaim nende kahe vahel alatult miilustamas, eks seda oligi arvata, mulle muidu naised rääkinud ka, et reaalselt muust dimensioonist tuligi, ja tegigi.. rohkem kui korra seda kuulnud kuid päris lähedaselt ka
    • Rm 7 7
      Kristlane on lahti Moosese Seaduse alt
      1 Vennad, kas te siis ei tea - ma räägin ju seadusetundjaile -, et seadus valitseb inimese üle, niikaua kui inimene elab.
      2 Nii on abielunaine seadusega seotud mehe külge, kuni mees elab; aga kui mees sureb, on ta saanud vabaks mehe seaduse alt.
      3 Sellepärast, kui naine mehe eluajal on teise mehega, nimetatakse teda abielurikkujaks; aga kui mees sureb, on naine vaba seaduse alt, nii et ta ei ole teisele mehele minnes abielurikkuja.
      4 Niisiis, mu vennad, ka teie olete surmatud Seadusele Kristuse ihu kaudu, et te saaksite teisele, kes on üles äratatud surnuist, et me kannaksime vilja Jumalale.
      5 Sest kui me olime alles lihalikud, siis haarasid meie liikmeid Seaduse kaudu tekkivad patukired, et kanda vilja surmale.
      6 Aga nüüd, et me oleme surnud, siis oleme saanud lahti Seaduse alt, millega meid kammitseti, nii et me teenime Jumalat uuel teel Vaimu all ja mitte vanal teel kirjatähe all.
    • badge icon
      Autor
      Margus Meigo
       mehed ei ole keskmiselt paremad kui naised, selle koha pealt keskmiselt kindlasti hullemad.
      • Meeldib
      • Vasta
      • 32 min
  • Jääd saab sulatada ja auru veeldada, aga toatemperatuuril vesi on surnud.
    Lasnamäe pätist, kes Jumalast kuuldagi ei tahtnud, sai pastor ja juba kuuma kristlast on kerge suunata, sest pühendab sellele kõik, põledes Pühas Vaimus. Aga leigeütleb:"Ei tea", "võib-olla". Sellisga ei saa asju ajada. Aga kui "ei" on "ei" ning "jah" on "jah", siis on võimalik asju ajada.
    1
    • Märt Juhani
       mis on parim vastus küsimusele, mille vastust sa ei tea?
    • Paul Smooly, "uuri teemat, kui huvi on tegelik". Sellest on rohkem kasu, kui lusikaga toitmisest, sest nii jääb teadmiste allikas sellise jaoks varjatuks. Ja tuupimisest on kasu vaid mälutreeninguna, aga tegelikke teadmisi ning oskusi selle leidmiseks sellega ei omanda.
    • ... et siis parim vastus küsimusele, mida sa ei tea on küsija teemat uurima saata? 🙂
      See kah variant...
    • Paul Smooly, sõltub ju küsijast, teemas ja olukorrast. Poisi näiteks saadan õppimisasju vajadusel uuesti õpikust vaatama, ms sest, et võin kohe öelda. Mõne spetsiifilise küsimuse puhul loomulikult vastan, kui tean, et vastust on see moment vaja ja muidu see teda ei morjenda. Ise teen enamasti just seda endaga, huvitab, uurin. Ei tea, aga saan teada. Juba see protsess on huvitav, enamasti saab siis ka muudest teemadest ülevaate. Entsüklopeediat lugeďa oli ka huvitav, aga järjest lugemiseks siiski mõttetu.
    • On väga palju asju, mida ma ei tea. Mõnda veel ei tea. Mõnda ei saagi kunagi teada, sest puudub võimalus teada saamiseks või puudub huvi.
      Kõigi nende asjade puhul, mida ma ei tea on kõige täpsem, kõige ausam ja õigem öelda vastuseks - ma ei tea.
      Samuti kui on olemas mitu varianti ja teada on, et üks neist on tõenäoliselt õige, siis parim vastus on võib-olla.
      Ei tasu neis vastustes midagi kurja näha, kui need on öeldud ausalt ja õiges kohas.
      Palju hullem on valida mingi vastusevariant huupi ja teha nägu, et tead seda kui tegelikult ei tea.
    • Paul Smooly, on harva juhtunud, et ei oska vastata. Aga kui ei tea, siis ka ütlen sedasi. Mitteteadmine pole häbi. Ise küll üsna tihti, kasvõi pealiskaudselt katsun siis hiljem ise küsitust sotti saada, tänapäeval on selleks head võimalused ka. Mis teha, kui ikka on veel küsida ja läbi uurida miljon miksi. Elu on nii põnev ja huvitav, ei m!ista neid, kes igavust tunnevad. See tundub võimatu olema, nii palju on siin universumis avastada.
  • Selleks, et midagi või kedagi välja sülitada, peab ta enne suus olema.
    3
  • badge icon
    Küsimus 1) Saatan on nii külm, et tal ükski "närv" ei liigu inimest halvale teele tirimast.
    Saatan on leige ja seda leigust jagab inimestelegi.
    Saatanast hoomab põrgukuumust ja ta teeb oma missiooni tulise kirega.
    2) Kui nüüd vaadata kristlasi, siis meis peaks olema otsekui tulekuumus. Me peaks kirglikult armastama Jumalat ja ligimest.
    Me ei tohiks olla leige suhtumisega: Sõnasse, armastusse, ligimese aitamisse.
    Parem kui oleks usutee meil alustamata ja oleksime jäänud külmaks Jumala kutsele, kui olla tuim, leige kristlane.
    Ja kui mõni on leige siis parandagu meelt, tuletagu meelde oma esimest armastust, hakaku otsima Tema palet, mitte kätt. Ülistagu ja uppugu Sõna uurimisse.
    2
    • Kui aga armastus kirjatähe vastu on jahtunud külmaks, Piibli Jumal jätab leigeks, aga ligimest armastad ikka kui iseennast. Kas siis on kah häda miskit?
    • Paul Smooly
       -Parem kui mittemidagi. 🙂
      1
    • Tiiu Kirsimägi
       mina sellega nõus ei ole!!!!!!!!
      Siis saad sa minna Jumala ette oma tegudega, mis Tema silmis on null ju!
      Sa saad minna ainult nende tegudega Jumala ette, mida Jeesus sinu kaudu on saanud ära teha!
    • Tiiu Kirsimägi
       See sõna, ei tähenda seda, mida seletad!
      See on kirjutatud koodis!
      Kood ütleb, KÜLM = 10käsku
      KUUM = Jumala ARMU
      LEIGE = miximist nende kahe asjaga, mis tähendab ühtlasi hooramist! Ro 7 1-6
    • badge icon
      Autor
      May Ridaliste
       Miks peab üldse minema jumala ette, kui ta ise ennast peidab ja vaid usu kaudu on koos päkapikkudega ja vandenõuteooriatega leitav? Ta ilmselt ei taha, et teda tüüdatakse?


 

No comments:

Post a Comment

Seega kuidas siis nii on.. anna meile teada
So let us know.. how is it..

Margus